"Дентасюис ЕООД"
  • Cortisomol SP/Кортизомол

Cortisomol SP-Производител-Acteon Pharma-France

1. ОПАКОВКА : буркан с 25 г прах

2.ПОКАЗАНИЯ : Прах за постоянна обтурация на коренови канали, не оцветява зъбите, рентгеноконтрастен

Критерий за контрол

CORTISOMOLTMSP KIT ( + Чист евгенол)

 Съотношение прах / течност 2,8 гр. / 1 гр.

 Деформация (диаметър в мм) ≥ 20

 Време на втвърдяване 37о С 0,15 до 6 часа

 Разтворимост и разлагане ≤ 3%

4. СВОЙСТВА : Съдържанието на преднизолон ацетат, позволява да се предотврати пост-оперативната болка (стероидно противовъзпалително),след механични манипулации в зъбния канал. CORTISOMOLTMSPе рентгеноконтрастен и дори и без оцветител неговият цвят позволява добро визуализиране на орифициумите.

5. СЪСТАВ : Преднизолон ацетат 1.1%;  Дийодотимол; Цинков окис; Бариев сулфат;  Помощни вещества.

6. ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА : В случаи на периапикални инфекций, употребявайте CORTISOMOLTMSPслед антибиотично третиране. Проверете дължината на каналите преди обтуриране за да се избегне нахлуване на препарата в пери-апекса, приготвената смес не се резорбира.Пригответе имедиатно  пресен материал, за да се избегне  евнтуалното му заразяване. Да не се запълва  пулпната камера с CORTISOMOLTMSP и преди запълване да се  нанесе подложка.Употребявайте след изолация с кофердам!  Избягвайте употребата на продукта след пулпектомия на неузрелите зъби. Да се избягва контакта му с кожата и очите; при случаен допир изплакнете обилно с вода. Да се съхранява на защитени от деца места. Да не се поглъща.

7. ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ :  Известни алергии към кортикоидите и / или към производните на йод.

8. ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА : Разклатете добре опаковката преди употреба.

Имедиатно прибавете 2.8 части прах към 1 част евгенол или бавно стягащ евгенол , разбъркайте с шпатула на грапавата страна на плочката около 1 минута, до получаване на кремообразна, хомогенна паста в достатъчно количество за канала и която добре се задържа на лентулото. Посредством дига изолирайте зъба от замърсяване. Подгответе канала за запълване според стандартните техники и запълнете канала. CORTISOMOLTMSPможе да се използва в комбинация с гутаперкови щифтове на стандартните ендодонтски техники. Направете Rő. gr., за да се уверите, че каналът е добре запълнен.

9. СЪХРАНЯВАНЕ : Да не се употребява след датата на годност фигурираща върху външната страна   на опаковката. Затваряйте   бързо и коректно опаковката веднага след употреба. Да се съхранява при стайна температура (< 25о С) и защитени от влага места.

10. ЕЛИМИНИРАНЕ НА ПРОДУКТА: Да не се изхвърля във водосточните тръби и реките. Да не се изхвърля на обществени сметища.

ПРОФЕСИОНАЛЕН СТОМАТОЛОГИЧЕН ПРОДУКТ

СЕ 0459 Doc Q RD GB 703/10    9-и  септември 2015 г

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Cortisomol SP/Кортизомол

  • Производители Acteon Pharma
  • Модел CORTISOMOL SP
  • Наличност В наличност
  • 70,00лв.


Етикети: Каналопълнежни средства

Онлайн магазин
ДЕНТАСЮИС ЕООД © 2022